Individuele begeleiding

Veel kinderen met autisme of aanverwante problematiek hebben moeite met het aanleren van allerlei vaardigheden. Omdat u als ouder niet alles alleen kunt en hoeft te doen, kunt u hulp vragen van een individueel begeleider. Individuele begeleiding kan nodig zijn bij het aanleren van bepaalde vaardigheden zoals bijvoorbeeld:

  • Inzicht krijgen in de eigen beperkingen en talenten
  • Verbeteren van een positief zelfbeeld
  • Aanleren van sociale vaardigheden
  • Omgaan met gevoelens en conflicten
  • Leren plannen en structuur aanbrengen
  • Vergroten van de zelfstandigheid

Een individueel begeleider kan ingezet worden op verschillende gebieden. Dit kan thuis zijn, maar ook bijvoorbeeld op school, bij sport of ergens anders waar ondersteuning nodig is.

Individuele begeleiding wordt geboden door:

Autstekend biedt individuele begeleiding op maat in Alkmaar. Meer informatie vindt u op de website www.autstekend.nl.

Carehouse biedt in Noord-Holland begeleiding voor kinderen en jongeren in de omgeving Aalsmeer, Amsterdam, Haarlem, Hilversum en Hoorn. Voor kinderen tot 12 jaar is er de afdeling Kidsathome en voor jongeren van 12-20 jaar Workitout. Voor meer informatie gaat u naar de website www.carehouse.nl.

Chancare biedt o.a. individuele begeleiding (tot 25 km vanaf Zwaag), maar bijvoorbeeld ook logeer – en dagopvang en een gespecialiseerd ont-zorghuis (0-16 jaar, 7 dagen per week) in Zwaag. Voor meer informatie gaat u naar de website www.chantalschakelaar.nl.

De Heeren van Zorg biedt o.a. ambulante ondersteuning voor jongeren met autisme in de regio Amsterdam. Meer informatie vindt u op de website www.deheerenvanzorg.nl.

Koel en Co biedt ambulante jeugdhulp door professionals in 41 gemeenten in Noord-Holland. Meer informatie vindt u op de website www.koelenco.nl.

Op de website www.nationalehulpgids.nl kunt u o.a. zoeken naar individueel begeleiders bij u in de buurt. Ook kunt u hier een gratis hulpvraag plaatsen.