Andere activiteiten voor kinderen met autisme

Naast de eerder genoemde vormen van vrijetijdsbesteding zijn er nog veel meer initiatieven. De volgende aanbieders bieden diverse activiteiten voor kinderen met autisme:

Kop-zorg Autstekend in Alkmaar biedt diverse activiteiten voor kinderen met Autisme. Een voorbeeld is het Kinderkookcafé of het Kunstcafé, maar ook de Stadstuin en diverse sporten. Voor meer informatie gaat u naar de website www.kop-zorg.nl/autstekend/activiteiten.

Ook Stichting Inside Aut in Alkmaar biedt allerlei activiteiten voor mensen met autisme, voor zowel kinderen als volwassenen. Zo is er bijvoorbeeld het Kinder kook- en activiteitencafé en het Jongeren eetcafé. Voor meer informatie gaat u naar de website www.insideaut.nl.

Bij het Anderkinderatelier in Heiloo worden diverse activiteiten georganiseerd voor kinderen die ‘anders’ zijn. Er is bijvoorbeeld naschoolse opvang en een knutselgroep. Ook worden er vakantieactiviteiten georganiseerd en avonden voor tieners uit het speciaal onderwijs. Voor meer informatie gaat u naar de website www.anderkinderatelier.nl of Facebook www.facebook.com/anderkinderatelier.nl.

Kookcafé CookAUT in Zwaag en Enkhuizen biedt koken en bakken voor kinderen met autisme in groepsverband onder professionele begeleiding. Voor meer informatie gaat u naar de website van BuroFlo www.buroflo.nl.

Carehouse biedt in Noord-Holland activiteiten voor kinderen met autisme in Aalsmeer, Amsterdam, Haarlem, Hilversum en Hoorn. Zo is er voor kinderen tot 12 jaar de afdeling Kidsathome. Voor jongeren van 12-20 jaar is er Workitout. Carehouse heeft een heel divers aanbod. Voor meer informatie gaat u naar de website www.carehouse.nl.

Stichting Papageno in Laren biedt activiteiten voor jongeren vanaf 17 jaar. Er worden diverse activiteiten geboden. Daarnaast zijn er mogelijkheden voor naschoolse opvang van leerlingen uit het middelbare onderwijs. Bovendien biedt Papageno mogelijkheden voor dagbesteding en werkervaring. Voor meer informatie gaat u naar www.papageno.nl.

Activiteiten in de zomervakantie

In de zomervakantie organiseert Alkmaar Sport het programma Vakantiefun. In de eerste 4 weken van de zomervakantie kunnen kinderen met een GGZ indicatie hier deelnemen aan een sportief en creatief programma. Dit vindt plaats op maandag, dinsdag, woensdag en/of donderdag in sportcomplex de Meent in Alkmaar. Voor meer informatie gaat u naar de website www.alkmaarsport.nl.

Voor meer informatie en links naar andere vormen van vrijetijdsbesteding gaat u terug naar het menu vrijetijdsbesteding.