Over deze website

Mijn naam is Jolanda Peereboom. Het idee voor deze website is ontstaan doordat ik, als moeder van een dochter met autisme, zelf heb ervaren hoe moeilijk het is om bijvoorbeeld een sportclub of logeerplek te vinden waar men kennis heeft van de problematiek zodat zij mijn kind op de juiste manier kunnen begeleiden. Na heel veel zoeken en informeren vond ik uiteindelijk wel allerlei aanbod, want het is er vaak wel, alleen is het erg moeilijk te vinden.

Inmiddels is onze dochter een tiener en al sinds haar 5e was duidelijk dat zij speciaal was. In deze periode heb ik heel veel ervaring en kennis opgedaan en deze wil ik graag met andere ouders delen. Want wat zou het fijn zijn als elke ouder met een speciaal kind op een eenvoudige manier, op 1 website, zou kunnen vinden wat hij/zij zoekt voor zijn of haar kind!

Vanuit de hulpverlening is mij ook meerdere keren aangeraden om iets met deze kennis te gaan doen en dat heeft er mede toe bijgedragen het besluit te nemen om deze website te gaan opzetten.

Na onderzoek onder ouders met een kind met autisme of aanverwante problematiek, waarbij ruim 70 enquêtes werden ingevuld, bleek dat er inderdaad een grote behoefte is onder ouders om op een makkelijke manier, op 1 plek, aanbod te vinden met de juiste begeleiding. Zonder uitzondering gaven alle ouders aan het moeilijk te vinden om het juiste aanbod te vinden voor hun kind!

Uiteindelijk is de website ook een soort wegwijzer geworden, omdat gaandeweg bleek dat er inmiddels een aantal goede websites bestaan waar een deel van het aanbod te vinden is, zoals bijvoorbeeld de website www.unieksporten.nl. Op deze website vindt u heel veel aanbod in aangepast sporten en kunt u zoeken op het soort beperking. Omdat deze en andere websites bij veel ouders niet bekend zijn, wordt er naar deze websites verwezen. Als er al een goede website bestaat, is het natuurlijk niet zinvol om het wiel opnieuw uit te vinden. Wél is het zinvol om te verwijzen naar dergelijke websites.

Verder vindt u veel ander aanbod, tips, mogelijkheden tot lotgenotencontact en nog veel meer, makkelijk en snel op www.autismenoordholland.nl!

over deze website autismenoordholland