Actueel

Op deze pagina vindt u o.a. actueel nieuws, activiteiten en interessante tips voor ouders en verzorgers van een kind met autisme, ADHD of aanverwante problematiek in de regio Noord-Holland.

wandeling autisme

NVA-ontmoetingswandeling Kennemerduinen

NVA Noord-Holland organiseert op woensdag 19 augustus (10.30 – 12.00 uur), vrijdag 28 augustus (19.00 -20.30 uur) en op zaterdag 19 september (9.30-11.00 uur) een NVA-ontmoetingswandeling in de Kennemerduinen (in de gemeente Bloemendaal, nabij Haarlem) onder leiding van Duingids Martin Ettema. Tijdens deze wandeling kunt u meer leren over de natuur en tegelijk mensen ontmoeten in een ongedwongen sfeer. Deelname is gratis voor NVA leden, 3 euro voor niet-leden. Voor meer informatie  en/of inschrijven kunt u via email contact opnemen met nva.noordholland@autisme.nl. Meer info vindt u op de facebookpagina van NVA Noord-Holland www.facebook.com/NVANoordHolland.

cursus autisme

Cursus ‘Hoe begrijp ik mijn jonge kind met autisme?’

In Bloemendaal organiseert het Regionaal Autisme Centrum (RAC) in samenwerking met het Centrum voor Jeugd en Gezin vanaf donderdagavond 3 september een cursus voor ouders die nog niet zo lang weten dat hun kind (basisschoolleeftijd) autisme heeft. De cursus vindt plaats van 19.30 tot 21.30 uur in de CJG locatie aan de Dennenweg 15 A te Bloemendaal. De laatste cursusavond is op 24 september 2020. Voor meer informatie gaat u naar de website www.samenopgroeien.nl.

Auticafé Kennemerland ‘Grip op Gamen’

Dinsdagavond 29 september organiseert Auticafé Kennemerland in Castricum een nieuwe avond met als thema ‘Grip op Gamen’. spreker Paul Bosters, trainer Grip op Gamen en ervaringsdeskundige autisme en gamen, is spreker deze avond. Voor meer informatie en opgeven gaat u naar de website www.auticafekennemerland.nl.

Nieuwe dramaserie met onderwerp autisme

In 2020 gaat de EO de nieuwe dramaserie ‘Het A-woord’, uitzenden op NPO 1. De serie gaat over een gezin met een 6-jarige zoon met autisme.  Sam is gewoon een bijzonder kind, totdat het woord ‘autisme’ valt. Het A-woord is een herkenbare serie over familiebanden, opvoeden, maar vooral over de kracht van heldere communicatie. Meer informatie vindt u hier.

Crisisdienst voor kinderen en jongeren in psychische nood

Jeugdhulporganisaties in Noord-Holland Noord hebben een gezamenlijke crisisdienst in het leven geroepen voor kinderen en jongeren in psychische nood, waar zowel hulpverleners als inwoners 24 uur per dag 7 dagen per week terecht kunnen via één telefoonnummer: 088-7778887, website www.crisisdienstjeugdnhn.nl.