Actueel

Op deze pagina vindt u o.a. actueel nieuws, activiteiten en interessante tips voor ouders en verzorgers van een kind met autisme, ADHD of aanverwante problematiek in de regio Noord-Holland.

Nieuwe dramaserie met onderwerp autisme

Vanaf woensdag 23 oktober start de nieuwe dramaserie ‘Het A-woord’, om 21.25 uur te zien bij de EO op NPO 1. De serie bestaat uit zes afleveringen. Sam is gewoon een bijzonder kind, totdat het woord ‘autisme’ valt. Het A-woord is een herkenbare serie over familiebanden, opvoeden, maar vooral over de kracht van heldere communicatie. Meer informatie vindt u op de website www.mijnserie.nl.

Cursus Ouderpower

In Amsterdam start woensdagavond 30 oktober de cursus BalansOuderpower. Een cursus vóór en dóór ouders van pubers met een ontwikkelingsprobleem, zoals ADHD of autisme. In zes cursusavonden gaan we met elkaar na waarom deze pubers zich gedragen zoals ze zich gedragen, en hoe we daar als ouders mee kunnen omgaan. Hier vindt u meer informatie over deze cursus.

10 november Dag van de Mantelzorg

Zondag 10 november is het de Dag van de Mantelzorg. In de week voorafgaand aan deze dag worden er door Vrijwilligers Bedankt allerlei leuke uitjes georganiseerd voor zowel mantelzorgers als vrijwilligers. Vrijwilligers Bedankt is actief in de gemeenten Heiloo, Langedijk, Heerhugowaard, Bergen, Castricum en Uitgeest. Vanaf 1 oktober kunt u zich als mantelzorger inschrijven voor 1 of in sommige gevallen zelfs 2 uitjes op de website van www.vrijwilligers-bedankt.nl.

Op de website www.dagvandemantelzorg.nl vindt u nog meer activiteiten bij u in de buurt. Begin oktober kunt u ook via deze pagina mantelzorgers verrassen.

cursus autisme

Geef me de 5 verdiepingscursus

Op 11 november start in Alkmaar de 4-daagse  ‘Geef me de 5 verdiepingscursus’ (overige cursusdagen 16/12,  13/1/2020 en 11/02/2020 van 9.30 tot 16.30 uur). Deze cursus is een vervolg op de ‘Geef me de 5 basiscursus’. In deze cursus wordt dieper ingegaan op de Geef me de 5-methodiek en Auti-communicatie en leert u hoe u nog meer structuur en duidelijkheid kunt bieden. Ook is er veel ruimte voor interactie en persoonlijke vragen. Voor meer informatie en inschrijven gaat u naar de website www.geefmede5.nl. (Deze cursus start op 21 november ook in Noordwijkerhout.)

Autismecongres 2019

Op vrijdag 15 november vindt het Autismecongres van 2019 plaats met als thema dit jaar: werken aan perspectief. Er komen sprekers over werk, dagbesteding en opleiding. Nieuw dit jaar zijn het Autismecafé, workshops, signeersessies, films en theater. Het congres vindt plaats in het Beatrixtheater in Utrecht. Voor meer informatie en aanmelden gaat u naar de website www.autisme.nl.

Thema-avond Auticafé Kennemerland ‘Autisme en werk’

Het Auticafé Kennemerland komt op dinsdagavond 19 november weer bijeen in de Juliana van Stolbergschool in Castricum. Deze avond heeft als thema Autisme en werk. Voor meer informatie en opgeven voor deze gratis avond gaat u naar de website www.auticafekennemerland.nl.

Cursus Inzicht in Autisme

Frans Coolen van Into Autisme geeft op donderdag 12 december in Alkmaar de eendaagse cursus Inzicht in autisme, bedoeld voor iedereen die basiskennis wil opdoen over wat autisme nu eigenlijk is. De cursus duurt van 10.00 tot 15.30 uur, met een lunchpauze van een half uur en met de gelegenheid om na te praten, in De Alkenhorst aan de Schelfhoutlaan 4 te Alkmaar. Voor meer informatie en opgeven gaat u naar de website www.intoautisme.nl.

Crisisdienst voor kinderen en jongeren in psychische nood

Jeugdhulporganisaties in Noord-Holland Noord hebben een gezamenlijke crisisdienst in het leven geroepen voor kinderen en jongeren in psychische nood, waar zowel hulpverleners als inwoners 24 uur per dag 7 dagen per week terecht kunnen via één telefoonnummer: 088-7778887, website www.crisisdienstjeugdnhn.nl.