Actueel

Op deze pagina vindt u o.a. actueel nieuws, activiteiten en interessante tips voor ouders en verzorgers van een kind met autisme, ADHD of aanverwante problematiek in de regio Noord-Holland.

Cursus Inzicht in Autisme

Frans Coolen van Into Autisme geeft op donderdag 12 december in Alkmaar de eendaagse cursus Inzicht in autisme, bedoeld voor iedereen die basiskennis wil opdoen over wat autisme nu eigenlijk is. De cursus duurt van 10.00 tot 15.30 uur, met een lunchpauze van een half uur en met de gelegenheid om na te praten, in De Alkenhorst aan de Schelfhoutlaan 4 te Alkmaar. Voor meer informatie en opgeven gaat u naar de website www.intoautisme.nl.

Regiosymposium Balans ‘Ouderbetrokkenheid in het Onderwijs’

Op donderdagavond 27 februari vindt in Theater de Binding in Zuid-Scharwoude het Regiosymposium ‘Ouderbetrokkenheid in het Onderwijs’ van oudervereniging Balans plaats. Na deze avond weet u meer over de rechten van ouders en de zorgplicht van school en heeft u handvatten voor de communicatie tussen ouders en school. Voor meer informatie over deze interessante en informatieve avond gaat u naar de website www.balansdigitaal.nl.

Nieuwe dramaserie met onderwerp autisme

In 2020 gaat de EO de nieuwe dramaserie ‘Het A-woord’, uitzenden op NPO 1. De serie gaat over een gezin met een 6-jarige zoon met autisme.  Sam is gewoon een bijzonder kind, totdat het woord ‘autisme’ valt. Het A-woord is een herkenbare serie over familiebanden, opvoeden, maar vooral over de kracht van heldere communicatie. Meer informatie vindt u hier.

Crisisdienst voor kinderen en jongeren in psychische nood

Jeugdhulporganisaties in Noord-Holland Noord hebben een gezamenlijke crisisdienst in het leven geroepen voor kinderen en jongeren in psychische nood, waar zowel hulpverleners als inwoners 24 uur per dag 7 dagen per week terecht kunnen via één telefoonnummer: 088-7778887, website www.crisisdienstjeugdnhn.nl.