Actueel

Op deze pagina vindt u o.a. actueel nieuws, activiteiten en interessante tips voor ouders en verzorgers van een kind met autisme, ADHD of aanverwante problematiek in de regio Noord-Holland.

Cursus Autisme ervaren en verklaren

Frans Coolen van Into Autisme geeft op donderdag 6 februari in Alkmaar de eendaagse cursus ‘Ervaren en verklaren’, Deze cursus is een vervolg op de basiscursus Inzicht in Autisme. De cursus is bedoeld voor mensen die meer willen weten van autisme dan alleen de basiskennis. De cursus duurt van 10.00 tot 15.30 uur, met een lunchpauze van een half uur en met de gelegenheid om na te praten, in De Alkenhorst aan de Schelfhoutlaan 4 te Alkmaar. Voor meer informatie en opgeven gaat u naar de website www.intoautisme.nl.

Auticafé Kennemerland ‘Autisme en rouw’

Auticafé Kennemerland houdt op dinsdagavond 11 februari weer een gratis bijeenkomst in Castricum. Deze avond heeft als thema ‘Autisme en rouw’, met als spreker Anneke Eenhoorn (Klinisch psycholoog / psychotherapeut / cognitief gedragstherapeut bij ‘s Heeren Loo Polikliniek). Voor meer informatie gaat u naar de website www.auticafekennemerland.nl. Op 16 juni is er ook een bijeenkomst met het thema ‘Autisme en opruimen, huiswerk en time management’, spreker : Corinne Dekker (Opruimcoach / Professional organizer van ik-ruim-op)

Cursus ‘Ben jij ook een BRUS?’

Mee & de Wering start op woensdagmiddag 26 februari zowel in Alkmaar als in Heemskerk de cursus ‘Ben jij ook een BRUS?’ Deze cursus is bedoeld voor broertjes en zusjes (van 7 tot 12 jaar) van kinderen met een beperking. Beperkingen kunnen heel uiteenlopend zijn. Er kan sprake zijn van een ernstige en/of langdurige ziek kind, een kind met een vorm van autisme, ADHD, een ontwikkelingsachterstand, een lichamelijke of verstandelijke beperking etc. De cursus bestaat uit 6 bijeenkomsten op woensdagmiddag van 15.00 uur tot 16.30 uur. De laatste bijeenkomst vindt plaats op 1 april. Voor meer informatie gaat u naar de website www.meewering.nl.

Regiosymposium Balans ‘Ouderbetrokkenheid in het Onderwijs’

Op donderdagavond 27 februari vindt in Theater de Binding in Zuid-Scharwoude het Regiosymposium ‘Ouderbetrokkenheid in het Onderwijs’ van oudervereniging Balans plaats. Na deze avond weet u meer over de rechten van ouders en de zorgplicht van school en heeft u handvatten voor de communicatie tussen ouders en school. Voor meer informatie over deze interessante en informatieve avond gaat u naar de website www.balansdigitaal.nl.

Nieuwe dramaserie met onderwerp autisme

In 2020 gaat de EO de nieuwe dramaserie ‘Het A-woord’, uitzenden op NPO 1. De serie gaat over een gezin met een 6-jarige zoon met autisme.  Sam is gewoon een bijzonder kind, totdat het woord ‘autisme’ valt. Het A-woord is een herkenbare serie over familiebanden, opvoeden, maar vooral over de kracht van heldere communicatie. Meer informatie vindt u hier.

Crisisdienst voor kinderen en jongeren in psychische nood

Jeugdhulporganisaties in Noord-Holland Noord hebben een gezamenlijke crisisdienst in het leven geroepen voor kinderen en jongeren in psychische nood, waar zowel hulpverleners als inwoners 24 uur per dag 7 dagen per week terecht kunnen via één telefoonnummer: 088-7778887, website www.crisisdienstjeugdnhn.nl.