Actueel

Op deze pagina vindt u o.a. actueel nieuws, activiteiten en interessante tips voor ouders en verzorgers van een kind met autisme, ADHD of aanverwante problematiek in de regio Noord-Holland.

Inschrijving VakantieFUN

Op maandag 24 februari is de inschrijving gestart voor VakantieFUN, het creatieve en sportieve programma voor de zomervakantie! Dit programma is speciaal gericht op kinderen van 6 t/m 17 jaar die geen aansluiting vinden bij het reguliere aanbod of een GGZ-indicatie hebben. Dit jaar maar liefst 4 weken lang, 5 dagen per week in De Meent Bauerfeind in Alkmaar van 6 t/m 31 juli 2020. Inschrijven kan nog t/m 8 april. Voor meer informatie en opgeven gaat u naar de website www.sport-z.org/vakantiefun.

Auticafé Kennemerland ‘Autisme en opruimen, huiswerk en time management’

Auticafé Kennemerland houdt op dinsdagavond 16 juni weer een gratis bijeenkomst in Castricum. Deze avond heeft als thema ‘Autisme en opruimen, huiswerk en time management’, met als spreker : Corinne Dekker (Opruimcoach / Professional organizer van ik-ruim-op). Voor meer informatie gaat u naar de website www.auticafekennemerland.nl.

Crisisdienst voor kinderen en jongeren in psychische nood

Jeugdhulporganisaties in Noord-Holland Noord hebben een gezamenlijke crisisdienst in het leven geroepen voor kinderen en jongeren in psychische nood, waar zowel hulpverleners als inwoners 24 uur per dag 7 dagen per week terecht kunnen via één telefoonnummer: 088-7778887, website www.crisisdienstjeugdnhn.nl.

Nieuwe dramaserie met onderwerp autisme

In 2020 gaat de EO de nieuwe dramaserie ‘Het A-woord’, uitzenden op NPO 1. De serie gaat over een gezin met een 6-jarige zoon met autisme.  Sam is gewoon een bijzonder kind, totdat het woord ‘autisme’ valt. Het A-woord is een herkenbare serie over familiebanden, opvoeden, maar vooral over de kracht van heldere communicatie. Meer informatie vindt u hier.