Actueel

Op deze pagina vindt u o.a. actueel nieuws, activiteiten en interessante tips voor ouders en verzorgers van een kind met autisme, ADHD of aanverwante problematiek in de regio Noord-Holland.

cursus autisme

Geef me de 5 verdiepingscursus

Op 11 november start in Alkmaar de 4-daagse  ‘Geef me de 5 verdiepingscursus’ (overige cursusdagen 16/12,  13/1/2020 en 11/02/2020 van 9.30 tot 16.30 uur). Deze cursus is een vervolg op de ‘Geef me de 5 basiscursus’. In deze cursus wordt dieper ingegaan op de Geef me de 5-methodiek en Auti-communicatie en leert u hoe u nog meer structuur en duidelijkheid kunt bieden. Ook is er veel ruimte voor interactie en persoonlijke vragen. Voor meer informatie en inschrijven gaat u naar de website www.geefmede5.nl. (Deze cursus start op 21 november ook in Noordwijkerhout.)

Crisisdienst voor kinderen en jongeren in psychische nood

Jeugdhulporganisaties in Noord-Holland Noord hebben een gezamenlijke crisisdienst in het leven geroepen voor kinderen en jongeren in psychische nood, waar zowel hulpverleners als inwoners 24 uur per dag 7 dagen per week terecht kunnen via één telefoonnummer: 088-7778887, website www.crisisdienstjeugdnhn.nl.

Nieuwe website WerkWeb Autisme

Op 2 april, Wereld Autisme Dag, is een nieuwe website gelanceerd www.werkwebautisme.nl, een wegwijzer voor studie en werk voor mensen met autisme. De website biedt informatie, inspiratie en tools en is wetenschappelijk ontwikkeld.

autisme jonge kind

Platform Autismejongekind.nl

Recent is het platform Autismejongekind.nl gelanceerd. Het platform is een landelijk expertisenetwerk waarin ouders en professionals samenwerken aan betere vroegsignalering en tijdige hulp. U vindt er onder andere informatie, ervaringsverhalen van ouders en tips. Voor meer informatie gaat u naar de website  www.autismejongekind.nl.

zelfstandig leren reizen met autisme

Zelfstandig leren reizen

MEE op weg is een project van Stichting MEE & de Wering. Het doel van dit project is mensen met een beperking te helpen om zo zelfstandig mogelijk te leren reizen. Meer informatie over dit project leest u hier.

Vakantiefun

In de zomervakantie wordt in de periode van 15 juli t/m 9 augustus weer Vakantiefun georganiseerd in Alkmaar. Vakantiefun is een sportief en creatief vakantieprogramma voor kinderen van 6 t/m 17 jaar die geen aansluiting vinden bij het reguliere aanbod of een GGZ-indicatie hebben. Kinderen uit Alkmaar, Langedijk, Heerhugowaard, Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo kunnen zich aanmelden. Deelname aan VakantieFUN is kosteloos. Inschrijven kan tot 31 mei 2019. Na 2 weken hoort u wanneer uw kind is ingedeeld. Voor meer informatie en aanmelden gaat u naar de website www.sport-z.org.